BokföringBokslutLöneadministrationSkatt & deklarationKontakt

Bokslut Halmstad

Vi hjälper dig med Bokslut - på dina villkor

Bokslut kan vara svårt och krävande. Det är väldigt viktigt att man vet vad man gör och vad som är bäst för företaget.

Det finns många olika strategier för att anpassa resultatet beroende på vilken situation företaget eller ägarna är i.


Har Du företag i Halmstad och behöver hjälp med bokslut eller är osäker vad som är bäst för ditt företag?

Vanliga frågor om BOKSLUT

Vad är bokslut?

Ett bokslut är när man summerar hur räkenskapsåret här gått och man får ett resultat som i sin tur hamnar i Balansräkningen. Resultatrapporten visar vilket resultat företaget har haft för just detta räkenskapsår. Balansrapporten är en sammanställning av alla tillgångar, eget kapital och skulder. Balansrapporten visar även en sammanställning över hur företaget har gått historiskt. Vinst/förlust i resultatrapporten hamnar i balansräkningen. Man kan se i balansrapporten hur företagets tillgångar är finansierade. Tex genom lån eller eget kapital. Resultatrapporten är alltid nollad när man går in i nytt räkenskapsår för att just få ett så rätt och rättvist resultat på just det året.

Vad är viktigt att tänka på vid ett bokslut för aktiebolag?

Det finns mycket man kan göra med resultatet vid ett bokslut. Först och främst bör man komma fram till om man vill få ett så högt eller lågt resultat som möjligt. Ju högre resultat, desto mer betalar man i skatt men du har möjlighet till mer i utdelning i ett aktiebolag.


Ett lågt resultat innebär mindre skatt, men även mindre möjlighet till utdelning för aktieägare. Du kan också få svårare att få lån eller bra ränta om du inte kan visa upp en bra balanserad vinst i företaget.

Vad är viktigt att tänka på vid ett bokslut för enskild firma?

Resultatet i din enskilda firma är det som blir din tjänsteinkomst i deklarationen, alltså din bruttoinkomst, som lön om du hade varit anställd. Får man ett för högt resultat i en enskild firma så är det risk att man får betala statlig inkomstskatt på 20% för varje krona du tjänar över 540 700kr. Därför är det viktigt att man strategisk och skatteplanerar så att man får behålla så mycket av pengarna i egen ficka.


Betalar du statlig inkomstskatt varje år? Se då till att antingen omvandla den enskilda firman till ett aktiebolag eller så startar du ett aktiebolag vid sidan om och kör båda. PÅ detta vis kan man maximera vinsten i den enskilda firman och när man uppnått gränsen så fakturerar man från sitt aktiebolag och därifrån kan man ta utdelning nästkommande år.

Hemsida av Torggruppen